Moja velika mrsna pravoslavna svadba

ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Romantična komedija koja prikazuje do detalja život Grka u dijaspori, njihovu ljubav prema otadžbini, ponos zbog grčkog porekla, koji se vidi u svakom aspektu života, očuvanje tradicije i običaja koje su doneli, ali i bračnih i porodičnih vrednosti.

Glavna junakinja Tula Portokalos poreklom je Grkinja, rođena u Americi. Radi u restoranu svojih roditelja i živi prilično zatvorenim životom, okružena isključivo drugim Grcima. Problem je što sa 30 godina još uvek nije našla finog grčkog momka da se uda, pa je pod dodatnim pritiskom od strane cele mnogobrojne familije.
Tula želi više od života, a ne da postane “mašina za rađanje malih Grka koji će jesti i biti bučni i čiji će cilj biti da rode još grčke dece da jedu i prave buku”:)) To je, naravno, šokantno za njenog oca, koji smatra da je dovoljno postigla i dovoljno obrazovana za žensko. Posle dugo ubeđivanja s njim, dobila je dozvolu i blagoslov da krene na fakultet i dodatno se obrazuje i počinje da radi u tetkinoj turističkoj agenciji, gde upoznaje Iana u koga se zaljubljuje.
Kada je Ian, ksenos, negrk, vegeterijanac, s dvoje rođaka na celom svetu, zaprosi, nastaje haos, jer porodica ne vidi kako će se uklopiti u njihov način života…

Casovi grckog

Leave a Reply

Your email address will not be published.