Dženifer Aniston/Γενοβέφα Ιωάννα Αναστασάκη

HOLIVUDSKA MILJENICA GRKA

Dženifer je američka glumica, rođena 11. februara 1969. godine u Kaliforniji. Otac Džon Aniston (Γιάννης Αναστασάκης) je bio glumac grčkog porekla, a majka glumica i fotograf italijansko-škotskog porekla.

Sa pet godina živela je sa roditeljima u Grčkoj, ali svega godinu dana, da bi se po povratku u SAD nastanili u Njujorku.

Još kao mala pokazala je interesovanje i talenat za glumu, u osnovnoj školi je bila član dramske sekcije, a završila je srednju školu za muziku i dramske umetnosti.  Nije nastavila školovanje, već je ostala da živi u Njujorku sa majkom (koja se razvela od oca) gde je zarađivala za život radeći razne honorarne poslove (fast food, telefonski prodavac, kurir). Uporedo je glumilla u of-Brodvej pozorišnim predstavama, a 1989. godine preselila se u Los Anđeles i svoju prvu ulogu ostvarila je na televiziji godinu dana kasnije, nakon čega su počele da stižu ponude za razne serije i filmove. Nije bila posebno zapažena u svetu glume, sve do audicije za seriju “Prijatelji kao mi”, komediju NBC televizije. Iako su je producenti hteli za ulogu Monike Geler, uspela je da ih ubedi da joj daju ulogu Rejčel Grin. Serija je 1994. počela da se prikazuje sa skraćenim nazivom “Prijatelji” i velikom brzinom je postigla uspeh. Zanimljiv je podatak da je frizura koju je Rejčel imala u tom periodu snimanja serije bila poznata pod nazivom “Rejčel”, a časopis “Rolling Stone” je proglasio “prvom frizurom Amerike”. Rejčel je od tad poznata kao holivudska zvezda od stila, koja uvek ima besprekorno lepu i negovanu kosu, a 2006. u anketi koju je organizovao “People” magazin, proglašena je za najbolje odevenu i najprirodniju osobu.

Usledile su uloge u raznim filmoviva, a 2002. godine dobila je nagradu “Emi” u kategoriji za najbolju glavnu glumicu u televizijskoj komediji. Za poslednje dve sezone “Prijatelja”, Dženifer je dobijala, zajedno sa svojim kolegama, milion dolara po epizodi, i time je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najplaćenija TV glumica svih vremena.

Njeno bogatstvo procenjuje se na 110 miliona dolara, magazin “Forbs” je 2007. uvrstio na listu 20 najbogatijih žena u svetu zabave, uz Opru, Dženifer Lopez, Britni Spirs, Kristinu Agileru, a prema jednom njihovom istraživanju Dženifer Aniston je osoba čije lice na naslovnim stranama novina najviše povećava prodaju.

Ono što je još vise donelo mladoj glumici na popularnosti jeste njena veza i kasnije brak sa glumcem Bred Pitom za koga se udala 2000. godine. Njih dvoje su bili omiljeni holivudski par, dok se nisu rastali 2005. godine, nakon romanse koju je Bred Pit imao sa Anđelinom Džoli na snimanju filma “Gospodin i gospođa Smit”.

Dženifer se 2015. godine udala u tajnosti za Džastina Terua, američkog glumca, scenaristu i producenta, nakon tri godine veze, a 2017. usvojili su šestomesečnu devojčicu, čime je glumica u 47. godini ostvarila svoj san i postala majka.

 

Casovi grckog

Leave a Reply

Your email address will not be published.