Η    Κ  Ο  Κ  Κ  Ι  Ν  Ο  Σ  Κ  Ο  Υ  Φ  Ι  Τ  Σ  Α

Κάποτε, στην άκρη ενός δάσους, ζούσε με τη μαμά του ένα όμορφο κοριτσάκι. Την έλεγαν Κοκκινοσκουφίτσα επειδή φορούσε συνέχεια ένα κόκκινο σκουφάκι που της είχε χαρίσει η γιαγιά της.

Μια μέρα η μαμά της, της είπε «Κοκκινοσκουφίτσα μου η γιαγιά είναι άρρωστη. Πήγαινε να τη δεις και πάρε να της δώσεις αυτό το καλαθάκι που ετοίμασα. Πρόσεχε όμως γιατί στο δάσος ζει ο κακός λύκος και είναι πολύ επικίνδυνος »

Η Κοκκινοσκουφίτσα ξεκίνησε χαρούμενη για το σπίτι της γιαγιάς που ήταν στην άλλη άκρη του δάσους. Ξάφνου, ενώ μάζευε λουλούδια για τη γιαγιά της πετάγεται μπροστά της ο κακός λύκος.

“Γεια σου, όμορφο κορίτσι, τι κάνεις εδώ, μόνη σου στο δάσος;”

Η Κοκκινοσκουφίτσα, ξεχνώντας τη συμβουλή της μαμάς της, απάντησε στο λύκο « Πάω αυτό το καλαθάκι στη γιαγιά μου, που είναι άρρωστη»

Ο λύκος κοίταξε την Κοκκινοσκουφίτσα και ξερογλύφτηκε..

«Και που μένει η γιαγιά σου κοριτσάκι μου;» Η Κοκκινοσκουφίτσα του έδειξε προς τα πού ήταν το σπίτι της γιαγιάς και συνέχισε να μαζεύει λουλούδια ενώ ο λύκος έφυγε τρέχοντας.

Σε λίγο ο λύκος είχε φτάσει στο σπίτι της γιαγιάς και χτύπησε τη πόρτα. «Ποίος είναι;» Ρώτησε η γιαγιά.

Ο λύκος, που άλλαξε τη φωνή του, είπε γλυκά:
«Ειμαι η εγγονούλα σου και σου φέρνω ένα καλαθάκι από τη μαμά»

«Αχ,Κοκκινοσκουφίτσα μου, εσύ είσαι; Έλα μέσα-είπε η γιαγιά – η πόρτα δεν είναι κλειδωμένη »

Με μιας ο λύκος μπαίνει μέσα και κάνει τη γιαγιά μια χαψιά!Έπειτα φόρεσε τη νυχτικιά της και χώθηκε κάτω από τις κουβέρτες για να περιμένει την Κοκκινοσκουφίτσα.

Σε λίγο έφτασε στο σπίτι η Κοκκινοσκουφίτσα. Χαιρέτησε τη γιαγιά της άλλα της φάνηκε λίγο διαφορετική όταν πλησίασε στο κρεβάτι.

-Γιαγιά γιατί τα αφτιά σου είναι τόσο μεγάλα;

-Για να σ’ ακουώ καλύτερα παιδάκι μου, απάντησε ο λύκος με πιο λεπτή φωνή.

-Και το στόμα σου γιατί είναι τόσο μεγάλο;

-Για να σε φάω καλύτερα! Είπε και την έκανε μια χαψιά!

Σκασμένος απ το πολύ φαΐ ξάπλωσε στο κρεβάτι και αποκοιμήθηκε.

Για κακή του τύχη όμως εκείνη την ώρα περνούσε απ το σπίτι ένας κυνηγός. Μπαινέι μέσα βλέπει τη φουσκωμένη κοιλιά του λύκου και κατάλαβε αμέσως τι είχε γίνει. Παίρνει λοιπόν ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγει τη κοιλιά του λύκου και βγάζει από μέσα την Κοκκινοσκουφίτσα και τη γιαγιά της που ευτυχώς ήταν ακόμα ζωντανές.

Ευτυχισμένες που σώθηκαν, ευχαρίστησαν τον κυνηγό και η Κοκκινοσκουφίτσα υποσχέθηκε πώς από δω και πέρα θα άκουγε πάντα τις σύμβουλές της μαμάς της.

Τ Ε Λ Ο Σ

Casovi grckog

Leave a Reply

Your email address will not be published.